Wednesday, November 14, 2012

Cele mai mari esecuri de la Box-office!

Actorii talentati si bugetele mari nu inseamna neaparat si un triumf la box-office. Desi exista o multime de filme care au avut bugete impresionante pentru filmari, chiar mai mult de 100 de milioane de dolari, iata lung-metrajele care nu au inregistrat succes la box-office...

Oliver Stone este renumit pentru obsesia sa de control, atunci cand vine vorba de filmele sale, insa atunci cand Warner Bros. i-a oferit un buget de 200 de milioane de dolari, pentru a face un film despre Alexandru cel Mare, asteptarile erau destul de mari. ,,Alexander" nu a inregistrat succes la box-office, castigand doar 40 de milioane de dolari de pe urma acestui film.



Pentru filmarea ,,Green Lantern" s-a acordat initial un buget de 200 de milioane de dolari, in 2009, insa costul final s-a ridicat la 300 de milioane de dolari. Rezultatul a fost o pierdere totala, intrucat filmul nu s-a bucurat de succes.



La sfarsitul anilor '90 si inceputul anilor '00, a inceput o serie de filme despre apcocalipsa, asteroizi sau vulcani si invazii extraterestre. ,,The Core" a fost filmat in 2003, cand cinematografele erau pline de filme apocaliptice, iar Paramount a investit 115 milioane de dolari in acest film, insa doar 74 de milioane s-au intors in contul lor.



Toata lumea isi aminteste de filmul ,,Catwoman", in care Halle Berry a fost personajul principal. Pentru realizarea lui, s-au investit 135 de milioane de dolari, insa au avut un profit de doar 60% din suma investita.



Nicolas Cage a jucat in mai multe filme decat multi actori de la Hollywood. Insa filmul sau din 2002, ,,Windtakers", nu a inregistrat succes la box-office.



In 2004, Jackie Chan a fost un actor destul de realizat, incat sa isi permita sa investeasca un buget de 140 de milioane de dolari intr-o adaptare pe ecran a cartii lui Jules Vere, ,,Inconjurul lumii in 80 de zile". Din pacate, filmul nu a reusit sa castige nici macar jumate din banii investiti.



Eddie Murphy este unul dintre cei mai talentati actori, atunci cand vine vorba de comedii, insa, in ultimii ani, cariera lui a fost afectata de o serie de tragedii. Pentru filmul ,,Meet Dave", s-au investit 100 de milioane de dolari, insa a castigat doar jumatate din aceasta suma la box-office.



Daca un film castiga 120 de milioane de dolari la box-office, poate fi considerat un adevarat succes. Insa daca suna investita este dubla, succesul nu este, totusi, atat de mare. Filmul ,,Sahara" este probabil motivul pentru care Matthew McConaughey s-a concentrat pe comedii romantice in ultima vreme.



Pentru filmul ,,Land of the Lost" s-a dat un buget de 142 milioane de dolari, insa a fost un esec destul de mare la box-office, castigand mai putin de jumate din investitie.



,,K-19: The Widowmaker" nu a starnit nici un interes in randul publicului, astfel ca filmul a pierdut o investitie de 70 de milioane de dolari.



Warner Bros. au investit nu mai putin de 200 de milioane de dolari in filmul ,,Speed Racer", insa proiectul nu a fost unul prea profitabil, castigand aproximativ 95 de milioane de dolari.



Josh Lucas, Jessica Biel si Jamie Fox au jucat impreuna in filmul ,,Stealth". Investitia? Peste 135 de milioane de dolari. Din pacate, Columbia Pictures nu au reusit sa recupereze nici macar jumatate din bugetul investit.



Reese Witherspoon, Jack Nicholson, Paul Rudd si Owen Wilson si-au unit puterile si talentele pentru a realiza un film de succes, ,,How Do You Know", avand un regizor de top, premiat la Oscaruri. Investitia a fost de 140 de milioane de dolari, insa castigurile s-au ridicat la doar 40% la box-office.



Pentru filmul ,,The 13th Warrior" s-a pus la dispozitie un buget impresionant, de 160 de milioane de dolari. Filmul nu a fost pe placul publicului, avand incasari de doar 61 de milioane de dolari.



Filmul Disney, ,,Mars Needs Moms" a fost lansat anul trecut, insa nu prea multe persoane au avut rabdarea de a il urmari. In acest film, s-au investit 175 de milioane de dolari, insa castigul a fost doar de 35 % din suma.



Filmarile ,,Cutthroat Island" au costat nu mai putin de 115 milioane de dolari, insa profiturile au fost o reala dezamagire: 18 milioane de dolari.



Este de inteles atunci cand un film de actiune care promite a fi un succes are nevoie de un buget mare, insa comedia romantica ,,Town & Country" nu a fost tocmai o victorie. Pentru realizarea lui, bugetul a fost de 105 milioande de dolari, iar veniturile au fost de doar 10% din investitii.



,,The Adventures of Pluto Nash" a fost cel mai mare esec la box-office. Dupa ce s-au cheltuit 120 de milioane de dolari pentru realizarea filmului, profitul a fost de doar 7 milioane, insemnand o pierdere de 95 % din investitie.

No comments:

Post a Comment